Skip to contentSkip to navigation menu

Amsterdam, 01 februari 2012

hybris introduceert OnDemand: snel van start met multichannel e-commerce

Oplossing ondersteunt middelgrote B2B- en B2C-organisaties bij hun ‘go to market’ zonder grote investeringen in IT-systemen

hybris, leverancier van multichannel-communicatie en e-commerce-software, kondigt vandaag de introductie aan van hybris OnDemand. hybris OnDemand is ontwikkeld voor middelgrote B2B- en B2C-organisaties en omvat het hybris multichannel-commerce-platform in een ‘Pay as you Grow’-model. De oplossing is geconfigureerd en ontwikkeld door partners van hybris en maakt deel uit van een unieke hybride implementatie-oplossing. Met hybris OnDemand kunnen organisaties hun multichannel-commerce-strategieën snel en eenvoudig uitrollen, zonder grote IT-investeringen.


Berend Bouwmeester, Country Manager Benelux bij hybris, zegt: “Volgens analisten groeit de wereldwijde e-commerce-verkoop jaarlijks met 19 procent. De verwachting is dat de wereldwijde omzet in 2013 963 miljard dollar bedraagt. De druk is daarom groter dan ooit voor retailers en B2B-organisaties om ervoor te zorgen dat ook zij een aandeel hebben in deze omzetten. Met hybris OnDemand kunnen organisaties snel aan de slag in wereldwijd opkomende markten, door het ‘Pay as you Grow’-model. hybris OnDemand groeit als de organisatie groeit. Het platform draait op de datacentra van hybris in Noord-Amerika, Europa en binnenkort in Azië en vangt de pieken en dalen op in het gebruikersverkeer en transacties. De oplossing kan net zo gemakkelijk worden beperkt als uitgebreid, zodat organisaties alleen betalen voor wat ze gebruiken.”


Hybride hybris-oplossing

hybris OnDemand is een hybride oplossing die organisaties in staat stelt gebruik te maken van bepaalde functionaliteiten, terwijl andere functionaliteiten worden ingeschakeld zodra daar behoefte aan is. Hierdoor zijn klanten flexibel om een model te kiezen dat het beste bij hun past: alles OnPremise, gedeeltelijk OnPremise en gedeeltelijk OnDemand of alles OnDemand.


“Dit is een uniek aanbod in de markt”, vervolgt Bouwmeester. “Verschillende markten, merken, afdelingen en regio’s vereisen verschillende oplossingen om er zeker van te zijn dat organisaties de juiste ‘time to market’ en ‘time to value’ hebben, evenals dat ze aanpassingen kunnen doorvoeren voor de verschillende kanalen. Alle oplossingen moeten zijn gebaseerd op dezelfde technologieën, om een consistente multichannel-communicatie en –verkoop te kunnen garanderen. Met het hybride hybris-model kunnen klanten starten met OnDemand en overgaan naar OnPremise zodra ze de grote massa bereiken, of meer controle willen hebben over bepaalde aspecten. Het is aan de klant zelf om de grens te trekken tussen OnPremise en OnDemand. Na verloop van tijd kunnen ze meer functionaliteiten verplaatsen naar OnPremise.”


Klaar voor zakendoen

Zakelijke klanten verwachten dat B2B-leveranciers hun online verkoopkanalen inrichten zoals B2C-organisaties dat doen. Klantrelaties en transacties kunnen in de B2B-markt echter complexer zijn dan in de consumentenmarkt. “Traditionele B2C-commerce-oplossingen sluiten vaak niet goed aan bij de wensen van B2B-organisaties”, zegt Bouwmeester. “Ons OnDemand-aanbod biedt uitgebreide multichannel-e-commerce-functionaliteiten voor de B2C- én B2B-branche en levert een oplossing met B2C-gebruikservaring met de benodigde ondersteuning voor B2B-functionaliteiten.”


hybris OnDemand is ontwikkeld rondom verschillende multichannel-commerce-functionaliteiten en stelt de eindgebruiker centraal in de multichannel-strategie van de organisatie. hybris OnDemand beschikt over een aantal gestandaardiseerde functionaliteiten die organisaties helpen bij het verbeteren van conversie en omzet. Een aantal functionaliteiten zijn:


E-Commerce

 • Een functioneel, in de praktijk bewezen storefront
 • Een hogere orderwaarde met geïntegreerde aanbiedingen en cross-sell-mogelijkheden
 • Goede zoek- en navigatiefunctie waardoor klanten eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken
 • Multifunctionele web-storefronts die productieklaar zijn
 • Verbeterde conversie met rijke productinformatie, waaronder reviews en de mogelijkheid om foto’s in te zoomen
 • Eenvoudige bestelmogelijkheden en gebruiksvriendelijke uitlogfunctionaliteiten
 • Mobile Commerce via SMS, smartphone en tablet-PC
 • Eenvoudige functionaliteiten voor zakelijke gebruikers.

Multichannel

 • Een solide basis voor multichannel-commerce voor het communiceren en verkopen via alle kanalen, inclusief online, in de winkel, mobile en meer
 • Snel van start met volledig geïntegreerde web-, bestelmanagement- en call centerfunctionaliteiten
 • Traffic in de winkel vergroten door een geïntegreerde store locator
 • Ondersteuning van verkoop via verschillende kanalen en geïntegreerd orderbeheer
 • Integratie met externe systemen om product- en voorraad uploads te vereenvoudigen
 • Social Commerce mogelijk maken door het delen van informatie via sociale netwerken
 • Klantwaarderingen en –reviews
 • Merknieuws en social media-iconen.

Product Content Management

 • Effectieve samenwerking bewerkstelligen tussen beheerders van content
 • Productinformatie filteren uit meerdere bronnen
 • Stroomlijnen van product content management workflows
 • Het efficiënt beheren van ‘long-tail’ catalogi
 • Het leveren van informatie die altijd accuraat en actueel is.

For more information on hybris Channel, please visit: www.hybris.com/on-demand