Direkt zum Inhalt der SeiteDirekt zur Hauptnavigation

Amsterdam, 28 februari 2012

Nikon kiest multichannel-commerce-oplossing van hybris

Nikon rolt B2C en B2B retail-websites uit in meer dan 35 landen met Multichannel Suite

hybris, aanbieder van multichannel-commerce en communicatiesoftware, heeft voor Nikon Europe een B2C en B2B multichannel-commerce-oplossing ontwikkeld, gebaseerd op zijn Multichannel Suite. Nikon, aanbieder van imaging-technologieën, wordt door hybris ondersteund met de uitrol van zijn nieuwe ‘Nikon DealerNet ‘(B2B) en ‘Nikon Store’ (B2C) online retail-websites. Het nieuwe multichannel-commerce-initiatief wordt binnen de imaging-sector voor het einde van 2012 in meer dan 35 landen in Europa afgerond.


Nikon DealerNet biedt resellers in Europa een persoonlijke B2B-inkoopoplossing, volledig uitgerust met real-time product- en prijsinformatie, inclusief een nieuw gestroomlijnd proces. Hiermee kunnen ze orders zien en beheren, zendingen volgen en factureren. De Nikon Store staat voor een reeks online winkels voor consumenten, bijvoorbeeld: http://store.nikon.de in Duitsland. Hiermee kunnen consumenten de imaging- en ‘sport optics’-uitrusting direct bij het bedrijf kopen. In lijn met Nikon’s verplichtingen aan zijn zakelijke partners, komt het aanbod van deze winkels tegemoet aan de wens van consumenten om te interacteren met het Nikon-merk. Het biedt consumenten een keuze voor het kopen van hun favoriete uitrusting, accessoires, software en andere producten.


hybris is een geïntegreerd onderdeel van het volledige commerce-ecosysteem van Nikon. Zij hebben toegang tot het hybride cloud-platform van Nikon en hebben door E2E-bridge raakvlakken met verschillende interne systemen (SAP, website van het hoofdkantoor) en externe dienstverleners (betalingssysteem, logistieke dienstverleners, zoekmachines en verkooptechnieken, reviews en analyses).


“Een écht multichannel-plan richt zich op individuele bedrijfsproblemen die zich voordoen bij verschillende directe kanalen”, zegt Berend Bouwmeester, country manager Benelux bij hybris. “Dit stroomlijnt processen van zowel de organisatie, als van consumenten. Wij hebben nauw samengewerkt met Nikon om het platform af te stemmen op hun specifieke behoeften. Hiermee is Nikon in staat om consumenten een rijke klantenervaring te bieden en tegelijkertijd het kwaliteitskenmerk van de organisatie weer te geven.”


"Dit is ons eerste officiële pan-Europese direct sales-initiatief. Het is een strategisch principe binnen onze strategie, dat het voor loyale resellers mogelijk maakt om Nikon-artikelen online te kopen. Daarnaast is het assortiment direct toegankelijk voor consumenten in heel Europa en biedt het betere ondersteuning aan distributeurs in alle landen. Dit is een voorbeeld van een écht multichannel-plan. Het plan ondersteunt niet alleen onze online B2C- en B2B-organisaties, maar ook telefonische verkoop en de Nikon-winkel die verkoopmaterialen biedt aan de Europese regio’s. Voor een multichannel-programma van deze omvang was hybris de ideale technologiepartner."
Laurent Christen, hoofd Direct Sales bij Nikon Europe