Direkt zum Inhalt der SeiteDirekt zur Hauptnavigation

Amsterdam, 25 januari 2012

Standaard Boekhandel versterkt positie met nieuwe webwinkel

hybris levert multichannel e-commerce suite

Standaard Boekhandel, marktleider in de Vlaamse boekwinkelbranche, heeft onlangs de overstap gemaakt naar een multichannel-strategie. De organisatie biedt hun klanten in de webwinkel de mogelijkheid tot het bestellen van boeken, cd’s, dvd’s en games. In de toekomst zal dit productaanbod mogelijk verder worden uitgebreid. hybris, leverancier van multichannel-communicatie en e-commerce-software, leverde hiervoor het platform. Unic, e-business specialist en partner van hybris, was verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe webwinkel. De webwinkel is 29 oktober 2011 live gegaan.


Standaard Boekhandel heeft naast zijn nieuwe webwinkel meer dan 140 fysieke winkels in België. Met de opening van de webwinkel reageert Standaard Boekhandel op de vraag van de klant naar meer flexibiliteit. Geert Schotte, lid van het directiecomité van Standaard Boekhandel, zegt: “De stap naar een online verkoopkanaal sluit goed aan bij het eerste basisprincipe van onze organisatie om producten aan te bieden daar waar de mensen zijn. Wat uniek is aan deze formule, is dat fysieke winkels functioneren als afhaalpunt. Wanneer klanten voor deze optie kiezen, besparen zij op verzendkosten en komen zij bovendien weer naar onze winkels waar het personeel hen optimaal kan bedienen.”


“De markt van online winkelen ontwikkelt zich razendsnel”, vervolgt Schotte. “De positie die wij innemen in België wordt met de nieuwe webwinkel nog eens versterkt. Wij creëren zo een goede combinatie van off- en online verkoop, waarbij de zelfstandige uitbaters van beide mogelijkheden kunnen meegenieten. De keuze voor een multichannel-oplossing van hybris lag dus voor de hand. Persoonlijk advies, klantvriendelijkheid en de bestelmogelijkheden staan bij ons centraal. Welk kanaal de klant ook kiest, hij wordt op dezelfde manier geholpen.”


“Met de keuze voor onze multichannel e-commerce suite kan Standaard Boekhandel meegroeien met de ontwikkelingen in de markt”, zegt Berend Bouwmeester, country manager Benelux bij hybris. “De hybris-omgeving is modulair van opzet zodat nieuwe functionaliteiten, zoals mobiele of social media, snel en eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd.”


“Unic heeft deze webwinkel live gebracht binnen een erg kort tijdsbestek”, aldus Igor Corvers, Director Sales Benelux bij Unic. “We zijn erg verheugd dat één van de grootste retailers in België met ons in zee is gegaan om zijn multichannel-strategie te implementeren.”